Privésauna's mogen NIET open op 18 mei!.

13/05/2020

In de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad is helaas geen uitsluitsel gegeven over de heropening van de privésauna’s op 18 mei.

Bij de bekendmaking van de exitstrategie werd duidelijk dat de hele wellness-sector onder de noemer recreatie geplaatst is, en dat de heropening hiervan ten vroegste op 8 juni is gepland.

De Saunavereniging België heeft steeds bij alle kabinetten en experten het verschil tussen openbare en privésauna’s benadrukt, om voor de privésauna’s een snellere heropening te kunnen verkrijgen. Onze argumenten zijn helaas niet in overweging genomen bij de beslissingen die vandaag zijn genomen.

We proberen de komende dagen meer duidelijkheid te verkrijgen over de argumentatie van de experten, en blijven onze voet tussen alle mogelijke deuren zetten om een snelle heropening te bekomen.

LEES HIER HET PERSBERICHT VAN DE SAUNAVERENIGING BELGIË